İMBROZ Şirketi, Gökçeada da başı boş hayvancılık yerine ahırda süt keçisi yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla kurulmuştur. Sosyal sorumluluk projeleri amacıyla, çıplak yamaç arazilerinde ağaçlandırma yapmak için Çanakkale Valiliği isteği ile Gökçeada ya gidilmiştir. Adada orman ve meyve ağaç türleri ile ağaçlandırmalar yapılabilmesi için öncelikle başı boş hayvancılık yerine ahır hayvancılığının teşvik edilip yaygınlaştırılması gerektiği kanaatine varılmış, örnek hayvancılık başlatılması görevi üstlenilmiştir. Böylece, sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan İmbroz "MUTLU KEÇİLER ÇİFTLİĞİ" projenin örnek teşkil edecek önderliği yapılandırdı.
Organik hayvancılık yönetmenliğine uygun olarak inşa edilen "Mutlu Keçiler Çiftliği" keçilerinin % 99 saanen ırkı olduğu Çanakkale Üniversitesi tarafından belgelendirilmiştir. Uğurlu Köyü Yolu üzerindeki 35 dekarlık bir alan üzerin de kurulmuş yarı açık barınağımız Türkiye' nin en modern organik saanen keçi çiftliğidir.
FiBL /ETO tarafından 2013 yılının " Best Practice - Demonstrative Farm /en iyi organik çiftlik projesi" olarak seçilmiştir.
Çiftliğimiz uluslar arası geçerlilikte organik sertifikalı olduğu için, sadece organik sertifikalı arpa, buğday, mısır, yonca ile yarı açık barınak alanlarında Mozart dinleyerek beslenmekte, etrafı kafes tellerle çevrili özel mera alanlarında kuş seslerini dinleyerek yıl boyu otlamaktadır.
El değmeden otomatik sağım sistemi ile sağılan süt kapalı sistemle süt tankına pompalanmakta ve 4 km mesafedeki Şirinköy Ekozey tesislerine gönderilerek işlenmektedir. Organik pastörize keçi sütü ve organik keçi peynir çeşitleriyle katma değeri artırılmaktadır.
Bembeyaz renkleri ve dişilerinin gerdanlarından sallanan küpeleri ile sevimli Saanen keçileri, Saanen Vadisi' nden orijin alan bir İsviçre süt keçisi ırkıdır. İsviçre' de çeşitli keçi ırklarının seleksiyonu sonucu yüzyıllar içerisinde saf olarak geliştirilmiştir. Irk karakterlerini döllerine geçirme bakımından da üstündürler.
İlk evcilleştirilen hayvan türlerinden olmalarına bağlı olarak Saanenler genellikle sıcak kanlı, yumuşak huylu hayvanlardır. Gökçeada" MUTLU KEÇİLER ÇİFTLİĞİ "mizde yarı açık barınaklarında, kontrollü otlanma sahalarında özel organik beslenmeye ve rutin olarak makineli sağıma iyi adapte olmuşlardır.
İsviçre kökenli keçilerimiz gibi, uluslararası organik sertifikasyon firması İMO Control denetim firması da İsviçre menşeilidir. Hem çifliğimiz hem de imalatımız ve ürünlerimizin sertifikaları, organik olarak İMO tarafından belgelendirilmiştir.
Türkiye' de, ilk defa MUTLU KEÇİLER ÇİFTLİĞİ markamız altında, cam şişede organik pastörize keçi sütü üreticisi konumunda olmamız, keçilerimiz gibi bizi de mutlu etmiştir.
Organik keçi sütü
Avrupa ülkelerinde keçiler, bebeklerin süt anneleridir. Çünkü keçi sütünün yağ ve
proteinlerinin sindirilmesi inek sütüne oranla daha kolaydır, bileşimi anne sütüne en yakın
olarak değirlendirilir.
Keçi sütü anne sütü gibi alkali niteliklidir. A Vitamini, D Vitamini, B1 Vitamini, B2 Vitamini gibi vitaminleri içeren keçi sütü, Kalsiyum, Fosfor, Demir, Bakır gibi mineraller yönüyle de zengindir. Bu nedenle kırmızı et, balık gibi hayvansal proteinleri yeterince tüketemediğimiz ülkemizde, beslenmemizde çok önemli bir kaynaktır. Ayrıca inek sütüne alerjisi olan kişiler alternatif olarak keçi sütünü rahatlıkla tolere edebilmektedirler.
Klasik keçi peyniri
Günlük o/o100 keçi sütünden üretilen ve 9-12 ay olgunlaşması beklenen klasik keçi peyniri ağızda bıraktığı mükemmel lezzetle ve kıvamla salatalarımızın, kahvaltılarınızın ve meyvelerimizin vazgeçilmez peyniri olacaktır.
Klasik burma peyniri
o/o100 keçi sütünden üretilen şeklinden dolayı burma diye adlandırdığımız peynir ninelerimizin köy peyniri özelliklerini taşımaktadır. Bu leziz peyniri kızartarak ve ızgara yaparak tüketebilirsiniz.
Klasik mihaliç peyniri
Balıkesir susurluk yöresine ait olan mihaliç peyniri sert, tuzlu ve bol gözenekli peynir çeşididir. 2 ay olgunlaştırılarak istenilen aroma ve gözenekler kazanıldıktan sonra sofralarımıza gelir.
Yöresel bir lezzet olan bu peynir mayalanınca sağlığımız için çok önemli, faydalı bakteriler (probiyotik) içerir.
Keçi köy tipi peyniri
%100 keçi sütünden yapılan bu peynir kavanoz ve salamura içerisinde vakumlu halde bulabilirsiniz. Yumuşak ve az tuzlu bu peynir sofralarımızın baş tacı olacaktır.
Keçi lor peyniri
%100 keçi peynir sularının protein çökeltisinden yapılan tam yağlı lor peynirini kahvaltılarda ekmeğin üzerine sürerek, böreklerin, poğaçaların içerisinde kullanabilirsiniz.
Keçi tulum peyniri
%100 keçi sütünden yapılan Erzincan yöresine has yoğun aromalı bir peynirimizdir.
Keçi sepet peyniri
Sepet kalıplar içerisinde şekil verilerek üretimi yapılan yöresel bir peynir çeşidimizdir. Az tuzlu ve çok fazla sert olmayan sepet peynirinin kendine has bir lezzeti vardır. Kahvaltı ve makarnalarınızda kullanarak farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Kekikli ve çörekotlu çeşitleri vardır.
Türkiye’nin en doğusunda Macahel’de yaşayan arıların balları
Türkiye’nin en batısında Gökçeada’dan zeytin yağları